Biografie

TAO TE TJING: “De Tao is de weg van de natuur in balans met de natuur. In harmonie met alles wat leeft”

————————————————————————————————————————————————————————

Opleiding: Wackers Academie (1994 – 1999) Amsterdam – tekenen/schilderen

Geboren : 23 september 1947

————————————————————————————————————————————————————————

 tuin1Mijn werk omvat meerdere genres: landschap, portret/model en stilleven. Daarvoor gebruik ik zowel de olieverf- als aquareltechniek. De natuur is mijn grootste inspiratiebron. De laatste jaren richt ik me vooral op het genre landschap. Inspiratie hiervoor doe ik op tijdens vele wandeltochten, niet alleen in Nederland , maar ook bijvoorbeeld in Engeland, Schotland, IJsland en Frankrijk. In mijn landschappen gaat het vooral om ruimte, licht en atmosfeer.

Sinds 2005 woon ik in de Haarlemmermeerpolder bij het Kunstfort Vijfhuizen en ben ik gaan houden van de polder en probeer de schoonheid ervan in de verschillende seizoenen weer te geven. Maar ook schilder ik stillevens van bloemen, fruit en groente uit eigen bloem- en moestuin, zowel in aquarel als olieverf.

Portretten schilder ik in opdracht. Sinds november 2012 heb ik een atelier (Atelier 32) in het Kunstfort Vijfhuizen, een rustige en inspirerende plek waar, als ik aan het werk ben, bezoekers van het Kunstfort binnen kunnen lopen.

Mijn atelier is sinds januari 2014 tevens galerie. In mijn atelier/galerie wordt werk tentoongesteld van Frank Drost (schilderijen), Joki Zijlemaker (schilderijen), Anja de Zanger (schilderijen), Annette Koek (beeldhouwwerk-brons), Peter Schelvis (beeldhouwwerk-brons) en van Hennie Elzinga  (glasfusing)

Openingstijden galerie: elke vrijdag- en zondagmiddag van 13.00 – 17.00 uur.  Ook op afspraak is het atelier/galerie te bezoeken! Om een afspraak te maken kunt u mij bellen op nummer: 06 14742856 of u kunt mij een email sturen door hier te klikken!


    tuin2   tuin

    © Copyright 2014 Anja de Zanger | Top ↑